NCS Pedicure

Voetverzorging aan huis 


Ingroeiende nagel.

Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. Hierdoor kan er ook eeltvorming in de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Zo'n ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk.

Oorzaken:
Het verkeerd knippen van de nagel, door de hoeken weg te knippen, of door het te kort knippen. Te kleine schoenen. Een bolle nagel. Standsafwijking van de teen.

Behandeling:
In de eerste fase kan ik de nagel als volgt behandelen: Eerst wordt de nagelplooi goed schoongemaakt. Daarna wordt de nagelkant met de frees iets afgevlakt. Als laatste wordt de nagel drukvrij gelegd om de groei in goede banen te leiden. Wacht niet te lang om een afspraak  te maken als u het vermoeden heeft last te hebben van een ingroeiende nagel. Hoe eerder u er iets aan laat doen des te minder pijnlijk zal de behandeling zijn.

Het plaatsen van een BS-Spange beugel

Dit is een kunststof plakbeugel en verkrijgbaar in verschillende maten. De beugel wordt op de nagelplaat geplakt en meestal doe ik er voor de stevigheid nog een dun laagje gel over. Zo blijft de nagelbeugel wel tot 6 weken zitten.

Het voordeel van deze beugel is, is dat hij bijna bij iedereen toepasbaar is en geen allergische reactie geeft.

Na het aanbrengen van de beugel bent u eigenlijk direct pijnvrij. Door de trekkracht van de strip wordt de nagel uit de nagelwal omhoog getrokken. De beugel groeit met de nagel mee en zal naar mate de nagel omhoog groeit, loslaten

Soms moet er enkele keren een beugel worden geplaatst voor een goed resultaat !


Advies:

Knip de nagel niet te kort en met de ronding van de teen mee. Zorg voor voldoende teenruimte in de schoenen. E-mailen
Bellen
Info
Instagram